Ob Svetovnem dnevu okolja je kranjsko podjetje Flycom Technologies v sodelovanju s Fundacijo Vincenca Drakslerja in Mestno občino Kranj ob naši šoli postavilo hotel za žuželke, ki je izdelan iz odrabljene šolske opreme. Gre za projekt, ki v prakso prenaša načela krožnega gospodarstva, prispeva k ohranjanju pestrosti naravnega okolja in spodbuja trajnostni razvoj lokalne skupnosti.

Hotel za žuželke so izdelali v Fundaciji Vinka Drakslerja, pri čemer so s kreativno ponovno uporabo odrabljenim šolskim stolom in mizam ter drugim materialom podarili še eno življenje. 

Pobuda ob Svetovnem dnevu okolja je le eno od številnih prizadevanj, ki jih Flycom Technologies izvaja za ustvarjanje bolj trajnostnega lokalnega okolja. V podjetju verjamejo, da lahko prek združevanja inovacij, investicij in sodelovanja z lokalno skupnostjo ustvarimo dolgoročne pozitivne spremembe in pripomoremo k ustvarjanju boljše prihodnosti za vse.

Lesena skulptura je postala novo domovanje različnim vrstam žuželk, ki so ključne za opraševanje rastlin in ohranjanje ekosistemov, za nas pa dodatna pridobitev, saj bo učencem in učiteljem služila kot izobraževalno orodje za spoznavanje pomena ohranjanja raznolikosti življenja.

Urša Gašperšič